Språk:

Välkommen till Hammarkullen365.se!

Här samlar vi upp all kultur som finns i Hammarkullen. Det gör vi genom att marknadsföra Hammarkullen och visa de kulturella tillgångar och kunskaper platsen har. Som en plats med intensivt kulturliv kan detta på samma gång resultera i att göra området mer attraktivt för skapa förutsättningar för en etablering i näringslivet. Detta kommer i slutändan att öka möjligheterna och bidra till en varaktig social utvecklig för boende i området. Kultur kan fungera som en motor i utvecklingen av Hammarkullen.

Här kan du registrera dig och bidra med en presentation och lägga upp kulturhändelser i kalendariet.

Projektet finansieras av Västra Götalandsregionen.

Välkommen till en värld av spännande kultur!!


 

    

 

  

Följ vårt arbete på facebook:

https://www.facebook.com/pages/Hammarkullen-365/321623314656243

 

 

 


 

Kulturvandring i Hammarkullen 2015

Lördag den 3 oktober öppnas Hammarkullen för femte året i rad för Kulturvandringen i Hammarkullen. Som besökare men också som boende i närområdet, har man möjlighet att gästa konstnärernas ateljéer i  Sandeslätt, se hantverk samt ströva runt i området och besöka många andra pågående aktiviteter. 

Dagen till ära kommer vi att erbjuda konstutställningar, livemusik, dansuppvisning, workshop för barn och vuxna, poesiuppläsning av lokala poeter samt hantverk. Mat från olika kulturer kommer att säljas. Under kulturvandringen kan besökarna gå runt i området med en karta i handen och besöka platser där de olika aktiviteterna presenteras. Kartan delas på plats och gör det möjligt att på ett enkelt sätt och i sin egen takt hitta det man är intresserad av.

Gästkonstnärer för årets kulturvandring är Fernando Ortiz, Arturo Mungia,  Carmen Avila, Luis Ledezma från Querétaro, Mexiko. Alla konstnärerna arbetar med grafisk konst, illustration och mural.

 Tid: Programmet för dagen börjar kl. 12

Var: Olika platser i Hammarkullen, Folkets hus, Hammarkulletorget, Mixgården, Sandeslätt,Bredfjällsgatan,Mötesplats/Hammarparken, m.m. Programmet uppdateras fortlöpande på FB www.facebook.com/kulturvandring

Kulturvandring i Hammarkullen arrangeras av Hammarkullen 365 / Karnevalskommittén i Hammarkullen-HAM-SAM i samarbete med lokala aktörer, föreningar och institutioner. Med stöd från Västra Götalandsregionen, Göteborgs stad Kultur, Göteborgs stad Angered, Bostadsbolaget, Folkets hus Hammarkullen 

 

 


Muralmålning i Hammarkullen - del 3

Just nu pågår i Hammarkullen en ny omgång med muralmålning. Liksom förra året har projektet Hammarkullen  365 bjudit hit konstnärer från Mexiko för att leda arbetet. Ungdomar från Hammarkullen och andra stadsdelar har bjudits för att tillsammans med konstnärerna skapa en ny muralmålning i området. Ansvariga konstnärer Arturo Munguia , Luis Ledezma och Fernando Ortiz från staden Queretaro, Mexiko.

Platsen för den nya muralmålning är en lång vägg som finns på Hammarkulletorget  nära ingången till Sandeslätt. Målningen kommer att vara färdigt målad fram till första veckan i oktober och konstnärerna kommer att vara i Hammarkullen till dess.

Arbetet med muralmålningen kan ni följa på projektet Hammarkullen 365s

Facebook: https://www.facebook.com/Hammarkullen-365-321623314656243/timeline/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detta arbeta kan genomföras tack stöd från flera aktörer, Bostadsbolaget Hammarkullen  stödjer oss med boende i området för konstnärerna, KulturUngdom / Västra Götalandsregionen och Göteborgs stad med stöd för arvodering. Projektet Sätt färg på Göteborg  från Måleriföretagen stödjer, liksom förra året med material och allt målarfärg.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsdag 28 maj kl 13.30 - Folkets hus Hammarkullen/Foajén

Visning av monterade konstverk  och muralmålningar. Muralmålningar har skapats av ungdomar från Hammarkullen.  Ansvarig konstnär: Pernilla Persson Jahangiri. Ansv: Hammarkullen 365-Karnevalskommittén i Hammarkullen/HAM-SAM och Sätt Färg på Göteborg/Måleriföretagen.  Med stöd från Västra Götalandsregionen - Kultursekretariatet, Göteborgs Lokaler,  HGF Bredfjällsgatan


 

NYA MURALMÅLNINGAR I HAMMARKULLEN - 2015

Förra årets färgsprakande muralmålning blev en oväntad succé. Inför Hammarkullekarnevalens 40-årsjubileum laddar man med ännu mer färg tillsammans med Sätt färg på Göteborg.

Just nu ligger Hammarkullen365 och Sätt färg på Göteborg i startgroparna till ett nytt muralmålningsprojekt som ska vara klart i slutet av maj då Hammarkullekarnevalen dansar in sin fyrtionde födelsedag. Under sex dagar kommer ett tiotal lokala ungdomar få chansen att delta i workshops och tillsammans måla en väggmålning, en så kallad muralmålning, under handledning av konstnären Pernilla Persson Jahangiri. Dessutom kommer stora handmålade vepor med konstverk hängas upp runt om i Hammarkullen inför karnevalen. Två av dem är gjorda av Pernilla till Kristianstads 400-års jubileum, varav en av dem är Sveriges största handmålade duk med 17 meter i höjd, och tre vepor är målade av konstnären Tina Lundgren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Mural i Hammarkullen  Oktober 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Förra året fick vi tillfället att komma i kontakt med den mexikanska  konstnärer Fernando Ortiz, stipendiat i Västra Götalandsregionen gästateljéerna i Skärhamn. Fernando är illustratör, grafisk konstnär  er och muralist från Querétaro.  Mural har en lång och stark tradition i Mexiko och mural/väggmålningar ser man på alla platser i landet  Många unga konstnärer jobbar med mural och dessa har en stark socialt innehål.

  I vår första kontakt kom på tal en idé som sedan länge har pratas i Hammarkullen, att kunna smycka  området med väggmålningar.
Idén utvecklades under våren och tack vare stöd från flera håll kunde vi bjuda Fernando Ortiz och Luis Safa,  konstnär och muralist, från delstaten Chihuahua till Hammarkullen. Förslaget till arbete med muralmålningarna i Hammarkullen kom från dessa två konstnärer och arbete genomfördes inom ramen för aktiviteterna som Hammarkullen 365 har i området.

Arbetet har haft som mål att tillsammans med ungdomar från området skapa muralmålningar i/på olika platser i Hammarkullen. Utgångspunkt för dessa målningar kom att vara ungdomarnas idéer, berättelser och tankar kring olika  tema. Vi ville engagera unga som var intresserade av att utöva sina kreativa förmågor och leda dem in i den skapande process och  särskild i arbetet med muralmålning.

Under tre veckors intensiv arbete i vind och kyla var Hammarkullens första kollektiva muralmålningen färdig som idag kan ses på gångtunnel mellan Hammarkulletorget 55-56.  Intresset för muralmålningarna har varit stort bland invånarna i Hammarkullen och som alltid händer i området många barn har varit med och målat

Vi kunde förverkliga detta spännande arbete tack stödet från olika aktörer:

Västra Götalandsregionen - Kultursekretariatet, Querétaros kulturförvaltning ( Mexiko), Chihuahua kulturförvaltning ( Mexiko),
Bostadsbolaget - Hammarkullen och HGF Bredfjällsgatan - Hammarkullen. Vi fick med glädje stöd från MÅLAREMÄSTARNA genom projektet "Sätt Färg på Göteborg" som sponsrade vårt arbete i Hammarkullen med målarfärg.

http://sattfargpa.se/nyheter/muralmalningar-satter-farg-pa-hammarkullen/

FB: https://www.facebook.com/pages/Hammarkullen-365/321623314656243

 Välkomna till Kulturvandring i Hammarkullen 2014 - Lördag 18 oktober

 Kulturvandringen i Hammarkullen pågår från kl. 12.00 till 18.30.  Som besökare men också som boende i närområdet, har ni möjlighet att

gästa konstnärernas ateljéer i Sandslätt, se på utställning samt ströva runt i området och besöka de andra pågående aktiviteterna.

I Kulturvandrings guide hittar du dagen program och karta. Kartan gör det därmed möjligt att på ett enkelt sätt besöka de utspridda aktiviteterna i egen takt och intresse. Dagen till ära kommer att erbjuda konstutställningar, live musik från lokala musiker, dans uppvisning, konst och stadsvandring, hantverk, mat, m.m.. 

INVIGNING AV KULTURVANDRING HAMARKULLEN - KL 12.30-Folkets hus

Invigningstalare Tord Karlsson - ordf. i Kommittén för rättighetsfrågor som arbetar med mänskliga rättigheter i Västra Götalandsregionen.

 Gästkonstnärer för årets kulturvandring:

Rocio Soto, arkitekt, jeweller, grafisk konstnär och muralist (Mex), Fernando Ortiz  - grafisk konstnär, illustratör och muralist  (Mex), Luis Safa - grafisk konstnär, illustratör och muralist  (Mex)

 Dagen avslutas kl. 17.30 med musikaliska rytmer av musikensemble KARAVAN som spelar traditionell  folkmusik från Iran

 mer info: www.facebook.com/kulturvandring

 Programmet hitta du i kalendariet


 DEN LITTERÄRA VARIETÉN FLYGGER VIDARE  – I ORD, TON, BILD OCH RÖRELSE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den kulturella bron mellan Gerlesborg, Hammarkullen och Bergsjön fortsätter att byggas i ett konstnärligt processarbete över gränser som skapar glädje, tilltro och hopp för alla inblandade – den ofrånkomliga kreativitet och nytänkande som uppstår vid möte och samarbete mellan olikheter.

Föreställning  4 juli - Kl. 19.30 - Gerlesborgsskolan, Bohusländ

Medverkar i varietén gör: José H Romero, Michael Norlind, Persin Abdurahman, Eva Dal, Nasrin Pakhoo, Harald Svensson, Said Quaiche, Faruq Omer och Patricia Martinez.

 

 


 

Hammarkullekarnevalen + Röhsska museet = färgstark design!

Vänskapsklänningen har fått kavaljer! Den färgsprakande damklänningen saknade kavaljer. Under Kulturnatta oktober 2013 skissade museibesökarna förslag på en design till en herrdräkt. Färg och fantasi präglade alla förslag som lämnades till en ”Röhsska + Hammarkullen outfit” till 2014 års karneval. Av alla dessa komponerades herrdräkten som nu kommer att visas under karnevalen.

Kom till Hammarkullekarnevalen och se vänskapsdräkterna live under Barnkarnevalen.
Söndagen 1 juni klockan 15.00 på Stora scenen är Röhsska med och inviger årets Barnkarneval. 

Till Röhsska museets hemsidan: http://rohsska.se/7940/

 

30 meter tyg skapades till Vänskadsklänningen (damversionen)
Grunden till vänskapsklänningar skapades under två mörka novemberförmiddagar i fjol då förskole- och skolklasser möttes på Röhsska museet för. I en workshop med latinamerikanska danser och fritt textilmåleri skapades nästan 30 meter tyg av de deltagande eleverna från olika skolor runt om i staden. De som skissat fram damdräkten var sambagruppen Los Copihues. Mary Guerra och Fatme Rinawe har ansvarat för hantverket och realiserad båda dräkter.

De deltagande skolorna och konstnärerna bakom textilmåleriet är Marias Förskola, Bläseboskolan klass 2A och 2B, Ramsdalsskolan klass 3A, Backaskolan år 0, Olof Rudbecksgatans förskola Solen, Montessoriskolan Centrum år 02.

 

 


 

KONST  I HAMMARKULLEN 2014

Kristin Allwood, RoseMarie Boufadene, Aram Azizi, Arvin Alipanah, Saber Alipanah, Faruq Omer, Hendrik Zeitler

Vernissage Fredag 30 Maj kl. 17 - 20

från  kl. 18.30

Poesiläsning  med Kristin Allwood, Angelica Riquelme, Faruq Omer , Jose Romero,

Musikuppträdande med Ola Terlegård med band och  Johan Paradis

 

Var: Mötesplats Hammarkullen  - Hammarkulletorget

Öppet : fredag  kl. 17 till 20, lördag kl. 11 till 19, söndag kl 11 till  16

Arr: Hammarkullen 365 och Ham-Sam/Karnevalskommittén.  Med stöd av Västra Götalandsregionen

 


Interkulturella möten under våren

Interkulturella möten pågår sedan ett par år mellan Hammarkullen och Bottna i Tanum. Under våren har konstnärer träffats i Hammarkullen, under workshops som Kultur i Väst stöttat.

läs mer på:

http://www.kulturivast.se/interkultur/nyheter/interkulturella-moten-under-varen

 

 

 

 

 


 

Kulturvandring Hammarkullen 2013.

Stork tack till er alla för er medverkan 

 

Vi vill tacka för ett fint samarbete. Ni har bidragit till ett spännande program och har gett besökarna en kultur upplevelse.

Tack till:

CD Libertad, Los Copihues, Atelje Mångfald, Atelje Inspiration, Cultur & Fred, KANG LE HUA REN förening, Candombe Lubolo, Bolivia gruppen, KF Salvador Allende / Radio 19 abril, Mötesplats Hammarkullen

 

Kristin Allwood, Mario Kristan, Hendrik Zeitler, Daniel Bävernäs, Saber Alipanah, Rezgar Amedi, Aram Azizi, Jose Romero, Yarko Rhea Salazar, Gunilla Gränsbo, Daniel Bävernäs, Birgitta Lorentzon,  Carina Eriksson, Mirna Ticona, Erica Ticona, David Vargas, Qudsia Khan, Bell, Helle och Torbjörn, Margarita Valenzuela, Alexander, Lucia Johansson, Randall Villalobos, Patricia Martinez, Mirna Shaheen Fridstam, Jorge Alcaide och LecheBurre, våra guider Sabrin, Jenny och Mazlum.

Mixgårdens personal och ungdomar, Uppdrag 54/ Hammarkullen Folkets hus, Naturhistoriska museum, Kulturhuset Blå Stället, Maria kyrkan, Emmaskolan, CUS/Chalmers med studenter från kursen Design & planning for social inclusion , Konsten i samhällets kurs med lärare och elever/Folkhögskolan i Angered, Stadslandet Göteborg/UNO, Bostadsbolaget, Göteborgs lokaler Hammarkullen, Park och Natur/Göteborgs stad.

 


 

Kulturvandring i Hammarkullen 19 oktober


 

 

 

Med liten budget men stort hjärta välkomnar Kulturvandring Hammarkullen till en Kulturvandring den 19 oktober 2013. På vandringskartan, finns allt från öppna ateljéer och karnevalsdanser till konstutställningar och prova på/workshops.

Invigning kl. 13 med tal av Anna Sibinska, engagerad i kultur- och miljöfrågor, ledamot i Västra Götalandsregionen Kulturnämnden och ordförande i Göteborgs stads Centrum.

Dagen avslutar vi med dans och musik och med uppträdandet av kända Göteborgs band "LecheBurre ".

Välkommen från kl 11.00.

Enklast tar du dig till Hammarkullen med spårvagn 4, 8 eller 9.

Kartor med program delas ut vid hållplatsen/Hammarkulletorget.

Mer information och program  http://www.facebook.com/Kulturvandring

Bakgrund

Hammarkullen är en stadsdel som är rik på engagemang och konstnärliga uttryck. Mest känd är kanske Hammarkullekarnevalen, som sedan över 30 år drar tiotusentals besökare till en färgsprakande fest i slutet av maj varje år. Mer okänt är vardagens Hammarkullen - ett av de föreningstätaste och färgstarkaste områdena i Sverige. Här är ingenting förutbestämt eller ängsligt, utan de många kulturerna korsbefruktar ständigt varandra i en blandning som är ömsom vild, ömsom vilsam. Kulturvandring Hammarkullen vill ge de som är aktiva inom Hammarkullens kulturliv en arena att mötas och visa upp sig på. Kulturvandring Hammarkullen arrangeras i år för tredje gången.

 


 

     

    Hammarkullekarnevalen + Röhsska museet = färgstark design!     

  

NYTT!! Karnevalsdräkten kommer att visas på söndag kl. 15.05 på den stora scenen.

Just nu pågår arbetet i Hammarkullen, Göteborg, med att färdigställa en färgsprakande dräkt som kommer att visas under årets Hammarkullekarneval 2426 maj. Under två mörka novemberförmiddagar i fjol möttes förskole- och skolklasser på Röhsska museet för att kreera ett tyg till 2013 års karneval. I en workshop med latinamerikanska danser och fritt textilmåleri skapades nästan 30 meter tyg av de deltagande eleverna från olika skolor. De som nu åtagit sig uppdraget att skissa fram en dräkt är sambagruppen Los Copihues. Mari Guerra och Fatme Rinawe är duktiga sömmerskor som kommer se till att visionen realiseras.

De deltagande eleverna kommer från olika skolor i Göteborg
De deltagande skolorna och konstnärerna bakom textilmåleriet är Marias Förskola, Bläseboskolan klass 2A & 2B, Ramsdalsskolan klass 3A, Backaskolan år 0, Olof Rudbecksgatans förskola Solen, Montessoriskolan Centrum år 02.

Vill ni se dräkten live besök årets karneval som pågår den 2426 maj 2013. Mer om Hammarkullekarnevalen på www.karneval.se.

 

 

 

 


Abstrakt konst med rötter i Irak 

   

 A.Sadoons skulturer gjorda av tidningspapper kallas Medias påverkan på männinskor. Bild: BJÖRN DINAU 

2013-02-21 Partille tidning

I lördags var det ett fullmatat vernissage på Kulturum då sex konstnärer från Ortart konstförening visade sina verk

http://www.partilletidning.se/nyhet_visa.asp?id=2204&sidnamn=Kultur

.

Centrum för scenisk rörelse och eget skapande 

gästspelar på Atalante 28-30 november med 

E.D.O.T. - H å l l  d i g  p å  m a t t a n

Vi hoppas att du ska ta tillfället i akt och uppleva detta scenkonstverk som vi själva är mycket stolta över.

Håll dig på mattan är ett scenkonstprojekt som söker friheten i begränsningen, uttrycket i den konkreta rörelsen.

I detta syfte har regissören Michael Norlind samlat en grupp konstnärer: dansaren Anna Westberg, skådespelaren

Eva Dal, musikern Patrik Wingård, skulptören Åsa Herrgård, skribenten och dramaturgen Mikael Löfgren. 
I ett tiotal korta scener berättar den timslånga föreställningen i rörelse, ton och ord om din och allas vår

plats på jorden. Det är en berättelse om passion och vardagsrutin, hisnande äventyr och våldsamma konfrontationer,

underkastelse och befrielse. Eller hur just du väljer att tolka "Håll dig på mattan"...

Trailern ger dig ett smakprov: https://vimeo.com/52783926

Länk till Atalante: http://www.atalante.org/repertoar.asp?ID=526

Ordinarie pris
På nätet 140 kr // i dörren 160 kr
Studerande, ungdom t om 26 år, pensionär, arbetslös
På nätet 100 kr/i dörren 120 kr
Foajén öppnar en timma före föreställningen


Programmet för Årets Kulturvandring 

UTE!!!

 

Gå in på kalendern och ta en titt på  allt spännande vi kommer att ha under  dagen i Hammarkullen.

Kulturvandring i Hammarkullen välkomnar alla att besöka och uppleva konstärliga aktiviteterna i området.

Upplev glädjen av konsthantverk, måleri, fotografi. Låt dig dras till rytmerna av dans och musik. Koppla av med poesi. Njut av maten. Upplev Hammarkullen helt enkelt! 

 

 

 

 

 

 


Kulturvandring i Hammarkullen 6 oktober

Med liten budget men stort hjärta välkomnar Kulturvandring Hammarkullen till en Kulturvandring den 6 oktober 2012. På vandringskartan, som i dagsläget omfattar 25 punkter, finns allt från öppna ateljéer och amerikansk smörsång till fotoutställningar och workshops - allt ackompanjerat av en vandrande poet.

Välkommen från kl 11.00. Kartor delas ut vid hållplatsen/Hammarkulletorget

Enklast tar du dig till Hammarkullen med spårvagn 4, 8 eller 9.

http://www.karneval.se/sv/information/hitta_ratt/

 

 Hammarkullen (info punkt: Folkets hus)

När: lördag 6 oktober från kl. 11 till 17

Mer info och program: http://www.facebook.com/Kulturvandring

Bakgrund

Hammarkullen är en stadsdel som är rik på engagemang och konstnärliga uttryck. Mest känd är kanske Hammarkullekarnevalen, som sedan över 30 år drar tiotusentals besökare till en färgsprakande fest i slutet av maj varje år. Mer okänt är vardagens Hammarkullen - ett av de föreningstätaste och färgstarkaste områdena i Sverige. Här är ingenting förutbestämt eller ängsligt, utan de många kulturerna korsbefruktar ständigt varandra i en blandning som är ömsom vild, ömsom vilsam. Kulturvandring Hammarkullen vill ge de som är aktiva inom Hammarkullens kulturliv en arena att mötas och visa upp sig på. Kulturvandring Hammarkullen arrangeras i år för andra gången.


Spännande möte över gränserna med ett otroligt bra och rörande resultat

Litterär Variete´- i ord, ton, bild och rörelse.
Gerlesborgsskolan
Fredag 6 Juli 2012

 

Vi samlas i den svalkande skuggan under det träd, som Mahmoud Al Bayatis noveller "I väntan på främlingen" skapat åt oss.

I ett sammelsurium av språk hörs arabiskan tillsammans med östgötska, persiska, södra lappmarkens norrländska, engelska och svenska, samt bilden, kroppens och musikens språk.

I södra Lappland sitter Ekelöf och skriver om Fatima med småpojkar springande i hälarna. I en föreställning av trilskande rytmer och flanerande rotvälska möts världarna i världen. Tre dagars intensivt verkstädande lovar en väl fylld kväll.

Medverkande: Mahmoud Al-Bayati, författare;  Ander Nilsson, regissör;  Nasrin Pakkho, skådespelerska;  Michael Norlind, scenkonstnär;  Sarah Meijer, skådespelare; Talal Ismail, musiker; Anette Junebro, konstnär;  Faruq Omer, konstnär; Eva Dal, scenkonstnär;  Harald Svensson, musiker; Haky Jasim, konstnär; Abdulkareem Sadoon, konstnär

Workshop arrangerades av Uttryckslabbet och Gerlesborg och Hammarkullen 365. Med Stöd från Västra Götalansregionen/Kultur i Väst.

 

 

 

 


Hammarkullen goes to Bottna

Abdulkareem Sadoon - UnknownHelgen under lördag 17 och söndag 18 juni kulturarbetare från Hammarkullen åkte på besök till Bottna.

Under två dagar bjuds på konst, musik och poesi.Även om vara en liten grupp var med på resan representerade dem alla som på något sätt jobbar med kultur i området. Resan till Bottna öppnar dörrarna för en spännande och rik samarbete med kulturaktörer bossat i område, skapa möjligheter för nätverkande och för berikande av platsernas kulturliv och även regionens i och med vi breddar och visar kulturens mångfald.

Konstnärer från Hammarkullen som visade sina verk i en gemensam utställning:

Saber Alipanah, Kristin Allwood, Rezgar Amedi, Daniel Bävernäs, Samir Doski, Karolina Gustavsson, Mario Kristan, Hanna Liden, Faruq Omer, Aldulkarem Sadoon, Randall Villalobos, Hendrik Zeitler.

 

Poesi och musikafton.

På kvällen trädde vi in i en värld av fylld poesi och annat kortlitterärt på olika språk, förstås också på svenska. Allt detta blandad med rytmer från andra sidan jordklotet och svenska toner.

Musikuppträdande: Joseph Robbins Guitar/Vocalist från Boston, Mass. USA blues-& rock och Mariah Wilfred-Mary ME - rockig retro-soulpop.

Poesi och prosa: Kristin Allwood, Mahmoud Al-Bayati, Jose Romero, Faruq Omer.

Film: Yarko Rhea Salazar, regissör - med filmen "Sista Dansen i Hammarkullen".


Västra Götaladsregionen har lanserad en hemsida med omfattande information för kulturaktörer

En hemsida med syfte att förbättra rådgivning och spridning av kunskap kring Kulturella- och kreativa näringar inom Västra Götaland, för att affärsutveckling lättare uppstår. Hemsidan är bl.a. en plattform med information om och för respektive kulturbransch, totalt nio stycken:

Musik & Ljudkonst [ljuddesign] , Mode & Textil,  Design av möbler och inredning , Digitala medier [crossmedia], Konsthantverk, Scenkonst, Bildkonst & Skulptur, Arkitektur & Samhällsplanering och Litteratur & Berättande.

Guide för entreprenörer och innovatörer i Västra Götaland

Genväg är en regionajl mötesplats som hjälper entreprenörer och innovatörer att komma i kontakt med kostnadsfri rådgivning, att hitta finansiering och kompetensutveckling eller annan hjälp som behövs vid uppstart och utveckling av företag, eller vid utveckling av en idé. 

Ta del av informationen, besök hemsidan: http://genvag.nu/

 

NY TEXT!

Deadline 2012: 15 september.
Slussarna öppnade 1 april, så nu är det fritt fram att skicka in ditt bidrag till årets omgång av Sveriges största manustävling, med chans att få din text läst av skådespelare, bli publicerad och vinna ett utvecklingsstipendium på 50 000 kr! 

Läs mer på http://nytext.riksteatern.se/

 

 

 

 
 
Registrera dig!
Det är gratis och går fort. Så fort du aktiverat ditt konto kan du logga in och lägga upp egen kommande kultur. Registrera dig här...
Projektet finansieras av
Information om Cookies (kakor)